Web hosting

web hosting paketi

Šta je web hosting?

Web hosting čini skup usluga koje obezbedjuju web sajtu smeštaj, sigurno i neometano pojavljivanje na internetu. Ovi zadaci spadaju u tehničko održavanje web sajta i realizuju se kroz:

  • Upravljanje softverom koji se koristi za hostovanje web sajta
  • Održavanje hosting hardware-a
  • Održavanje sistema zaštite informacija
  • Održavanje i zaštitu baza podataka
  • Obezbedjivanje prisutnosti web sajta na web mreži
  • Obezbedjivanje pouzdanosti i stabilnost web sajta
  • Obezbedjivanje optimale brzine sajta u internet saobraćaju
  • Praćenje rada servera (vreme odziva, učestalost i tipovi grešaka
  • Kontrolu i upravljanje protokom podataka (Bandwidth utilisation) itd.

OBRATITE NAM SE !
Na osnovu Vaših potreba i performansi sajta, mi ćemo Vam pomoći u izboru!

Naši dobro konfigurisani i profesionalno održavani serveri garantuju da će Vaš web sajt uvek biti funkcionalan, stabilan, bezbedan i vidljiv. Ako želite da koristite našu hosting uslugu, a niste sigurni koji web hosting paket Vam najviše odgovara, OBRATITE NAM SE i mi ćemo Vam pomoći. Možemo zajedno da formiramo paket koji će najbolje zadovoljavati potrebe vašeg web sajta!

Dodatne informacije: Koliko je važan hosting servis za funkcionalnost Vašeg sajta i njegovu poziciju na internetu možete pogledati u našem članku „Najbolji hosting za SEO“ sajta. O pozicioniranju sajta na internetu možete pročitati: Optimizacija za Google pretraživač.

Zašto web hosting zahteva održavanje?

Najbrži i najlakši način da poboljšate brzinu svojih web stranica na WordPress-u, jeste da pređete na naš hosting, specijalizovan za WordPress. Za sajtove na drugim pokretačkim platformama, najbolje rešenje je nadogradnja hostinga na viši nivo.

To znači da sa jeftinog, deljenog hostinga, treba preći na namenski ili upravljački (managed) hosting.

Jeftini hostovi su dobri samo u početku, ali ne i kasnije kada Vam zatrebaju vrhunske performanse sajta. Čak i klijenti, koji od početka koriste namenski server ili VPS (Virtual Private Server), moraju da vode računa o usklađivanju mogućnosti servera i performansi sajta.

Zakupiti bolji web hosting ne znači da će se Vaš web sajt automatski brže pokretati. Veoma je važno kakve sve mogućnosti nudi izabrani hosting provajder!

Izbor hosting provajdera

Za vlasnike WordPress sajtova najbolje je da hostuju kod provajdera specijalizovanog za WP sajtove koji nudi kompletnu podršku. Iskustva govore da se brzina WP sajtova poboljšava preko 50% nakon preseljenja sa drugih servera na WP web hosting servere.

Čime se ovo objašnjava?

Serveri web hosting provajdera za WordPress sajtove, imaju sofisticiran način upravljanja sajtovima. Između ostalog, oni ograničavaju određene dodatke, imaju prilagođene načine keširanja i preusmeravanja, kao i CDN za brzo učitavanje slika i teških datoteka.

Naravno, i ostali VPS serveri nude slično, ali je zapaženo poboljšanje brzine rada sajtova od 54%, prilikom prelaska na WP servere.

Ako želite da znate da li je vaš hosting problem, upotrebite 2 jednostavna i besplatna alata za testiranje brzine rada Vašeg sajta. To su Google PageSpeed Insights za testiranje performansi sajta i Pingdom Speed Test Tool za testiranje brzine odziva servera.

Svaki rezultat iznad 5 sekundi, je veliki problem ako želite da se ceo sajt učita za 1-3 sekunde. Rezultat koji dobijete je vreme prvog odgovora servera, a ne vreme popune sajta sadržajem. Brzina servera manja od 1 sekunde je odlična, manje od 2 sekunde je dobro, a sve od 5 sekundi i više zahteva akciju za poboljšanje.

Održavanje web sajta – PC021 WP web hosting, Novi Sad, Srbija

Share This